Четвер, 28.03.2024, 18:58
Вітаю Вас Гость | RSS

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 89

Пошук
Категорії розділу
Наше опитування
Скільки вам років
Всього відповідей: 1803
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Повна статистика ]
Яндекс.Метрика

Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Хвилююча зустріч-знайомство майбутніх першокласників із педагогами Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №89
00:45
Хвилююча зустріч-знайомство майбутніх першокласників із педагогами Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №89


Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини.
Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що ро­била вчора. Нехай нове з'являється в її житті поступово і не збентежує лавиною переживань. (В.О. Сухомлинський)

У Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №89 вже давно стало доброю традицією злагоджена співпраця з колективом дошкільного навчального закладу №122 з реалізації завдань спільного проекту «Впевнений старт». Проблема наступ­ності між початковою ланкою школи та старшою групою дитячого садка завжди була акту­альною і належить до числа найважливіших, оскільки наші педагогічні колективи дійшли висновку: співробітництво важливе в інтересах дитини.
Підготовка до школи – процес багатоплановий. Насамперед важлива психологічна підготовка майбутнього першокласника. Це означає, що на момент вступу до школи у дитини повинні сформуватися психологічні якості, потрібні школярам. Підсумком розвитку дитини в дошкільному віці є наявність якостей, достатніх для того, щоб пристосуватися до умов школи, приступити до систематичного навчання. Насамперед це бажання стати школярем, виконувати серйозну діяльність – вчитися. Проте, викликає інтерес у дітей не тільки можливість навчатися. Дошкільнят притягують зовнішні атрибути шкільного життя: дзвінки, перерви, оцінки, те, що можна сидіти за партою, носити ранець та інше. Такий інтерес дуже важливий, адже в цьому виявляється бажання дитини змінити свій статус в суспільстві, своє місце серед інших людей. Враховуючи це, ми передбачили систему спільних заходів із залучення вихованців старшої групи дитячого садка до умов шкільного життя: це і заємовідвідування занять у старшій групі дитячого садка учителями початкової школи; відвідування уроків у 1-4 класах вихователями, спільні зустрічі вихованців, батьків та вчителів, методичні заходи тощо.
10 жовтня 2013 року відбулася хвилююча зустріч-знайомство майбутніх першокласників із педагогами КЗШ №89, які викладатимуть у 2014-2015 навчальному році у 1-х класах. На цей візит ми чекали із хвилюванням. З одного боку ми переконалися, що такі заходи є дуже потрібними та цікавими, а з іншого – дійшли розуміння того, що проведення таких спільних заходів потребує ретельної підготовки, значних сил та, водночас, викликає багато позитивних емоцій.
Для шановних гостей, майбутніх першокласників, було проведено екскурсію по нашій дивовижній школі. Цікавими та пізнавальними для дошкільнят стали заняття, організовані вчителями Кумпан Інесою Петрівною та Савченко Наталією Володимирівною з навчання грамоти та фізичної культури.
Під час спільної зустрічі вчителі школи І ступеню та вихователі ДНЗ №122 розглянули питання щодо впровадження нового Державного Стандарту. Педагоги школи І ступеню представили нові форми організації групової та індивідуальної роботи із використанням інтерактивних та здоров’язберігаючих технологій, що значною мірою сприяє розвитку здорової нації, ознайомили вихователів дошкільного начального закладу з основними завданнями щодо здійснення якісної дошкільної освіти, що є запорукою розвитку особистості.
Дякуємо керівнику та педагогічному колективу ДНЗ №122 за тісну співпрацю. Переконані, що досвід наших колективів є справжнім підтвердженням того, що наші заклади конкурентно спроможні на освітянському ринку держави.
Заступник директора з НВР О.Хомуха
Категорія: Новини | Переглядів: 6940 | Додав: Organizator | Рейтинг: 1.5/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
Хмаринка тегів

School89 © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz