Кухар - Професії - Профорієнтація_розділ - Каталог статей - Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №89
П`ятниця, 09.12.2016, 16:36
Вітаю Вас Гость | RSS

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 89

Пошук
Категорії розділу
Наше опитування
Скільки вам років
Всього відповідей: 1702
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Повна статистика ]
Яндекс.Метрика

Каталог статей

Головна » Статті » Профорієнтація_розділ » Професії

Кухар

Кухар

1. Загальна характеристика професії

Готувати супи, другі блюда, компоти й іншу їжу. Знає, як правильно зберігати продукти, пам'ятає рецепти готування різних блюд і вміє красиво оформляти приготовлене. Організує зберігання продуктів відповідно до санітарно-гігієнічних норм. Незважаючи на те, що кухар на підприємствах громадського харчування користується встановленими рецептами блюд, він може вносити в них зміни залежно від якості сировини й контингенту споживачів. Працює в приміщенні, в умовах підвищеної температури.

2. Вимоги до індивідуальних особливостей фахівця

Кухар повинен бути фізично витривалим, мати гарну довгострокову пам'ять, об'ємний і лінійний окомір, рухливі пальці рук, умінням концентрувати увага. Йому потрібні тонке почуття часу, висока чутливість до відтінків заходу й смаку, що відтворює уяву (здатність дивлячись на рецепт, представити зовнішній вигляд і смак блюда), відповідальність, чесність.

3. Медичні протипоказання

Робота не рекомендується людям, що страждають наступними захворюваннями: органів подиху; серцево-судинної системи; органів травлення; бруньок і сечовивідних шляхів; опорно-рухового; нервової системи; хвороби шкіри з локалізацією на кистях рук; бактеріносійство.

4. Вимоги до професійної підготовки

Повинен знати правила зберігання продуктів, режими їхньої обробки, норми, співвідношення й послідовність закладки продуктів, рецепти блюд, правила експлуатації встаткування, санітарно-гігієнічні вимоги до процесу готування їжі, фізіологію живлення, основи лікувальної й дієтичної кулінарії. Повинен уміти обробляти різні продукти, наготовлювати блюда відповідно до рецептів, використати спеціальне устаткування.

5. Родинні професії

Бармен, кондитер, кулінар рибних і морепродуктів.

 

 

Категорія: Професії | Додав: vindisel (16.02.2011)
Переглядів: 1152 | Теги: противопоказания, повар, професія кухар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
Хмаринка тегів

School89 © 2016
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz