П`ятниця, 29.03.2024, 04:43
Вітаю Вас Гость | RSS

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 89

Пошук
Категорії розділу
Наше опитування
Скільки вам років
Всього відповідей: 1803
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Повна статистика ]
Яндекс.Метрика

Головна » 2011 » Лютий » 15 » ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА, ВАЛЕНТИНІВ ДЕНЬ- ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ
20:10
ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА, ВАЛЕНТИНІВ ДЕНЬ- ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ

День Святого Валентина, як свято закоханих, відзначається в Європі з ХIII століття. 


Про життя давшого йому ім'я реального християнина Валентина майже нічого невідомо. До нас дійшли вбогі й суперечливі легенди. Наприклад, розповідають, що Валентин народився в III столітті нашої ери в Римській імперії й був єпископом свого рідного міста Терни. Він робив юним закоханим особливе розташування: мирив посварених, дарував квіти молодим дружинам. Арешт його був викликаний нібито тим, що римський імператор Юлій Клавдій II не дозволяв солдатам імперських легіонів закохуватися й женитися, а Валентин таємно вінчав легіонерів. 

Коли Валентин сидів у в'язниці, він закохався в сліпу дочку свого
 наглядача - і зцілив її. Правда, інші легенди говорять, що справа була навпаки: наглядач попросив Валентина вилікувати дочка, а та закохалася в опального священика. 

Перед стратою він залишив їй прощальну записку й підписався: "Твій
 Валентин". Звідси й листівки-"валентинки" (у ході з 1800-х років), і саме свято. Дата страти Святого Валентина - 14 лютого - збіглася з римськими торжествами на честь Юнони, богині любові. Цей день у Римі вважали початком весни. Класичною емблемою Дня Валентина вважаються червоні троянди, які, відповідно до античної легенди, з'явилися завдяки грецькій богині любові й краси: Афродіта (у римському варіанті - Юнона), кваплячись до свого коханого Адонісу, наступила на кущ білих троянд, і її божественна кров офарбила їх у червоні кольори.

 

 День Валентина, день закоханих, 14 лютого, анімація сердце

Категорія: Про все | Переглядів: 725 | Додав: vindisel | Теги: 14 февраля, день закоханих, день Валентина, 14 лютого, кохання, День кохання, Валентин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
Хмаринка тегів

School89 © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz