П`ятниця, 26.04.2024, 13:40
Вітаю Вас Гость | RSS

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 89

Пошук
Категорії розділу
Наше опитування
Скільки вам років
Всього відповідей: 1803
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Повна статистика ]
Яндекс.Метрика

Головна » 2012 » Червень » 6 » Як не зіпсувати літній відпочинок?
15:08
Як не зіпсувати літній відпочинок?
Ось і пролунав для школярів останній дзвінок і розпочалися довгоочікувані літні канікули. Вільного часу у дітвори побільшаало. Хтось поїде з батьками відпочивати на море, когось чекають гостинні хати й зелені городи бабусь-дідусів, та немало й тих, котрі на довгі три місяці фактично будуть полишені самі на себе.

На жаль, деякі батьки не переймаються тим, щоб навчити дітей, як поводитися на дорозі, не пояснюють їм, наскільки небезпечна необачність на проїзній частині. Як наслідок — травми чи, боронь Боже, смерть дітей під колесами транспорту.

Випадків дитячого дорожньо-транспортного травматизму в останній час дещо поменшало, однак це не дає жодних підстав для самозаспокоєння. Лише минулого року на вулицях і шляхах нашої області загинули 5 та отримали травми 164 дитини. Як свідчить та ж суха статистика, практично кожна друга дорожньо-транспортна пригода за участю дітей трапляється через порушення ними норм безпечної поведінки на вулицях та шляхах.

Аналіз цих ДТП свідчить, що їх основними причинами є неуважність, недисциплінованість і невміння дітей врахувати особливості навколишніх умов. Вони влаштовують ігри на проїзній частині або поблизу неї, переходять на протилежну частину дороги посередині вулиці, раптово з’являються з-за транспорту, що стоїть або рухається у безпосередній близькості, не переконавшись у повній безпеці, перебігають дорогу перед транспортом, що наближається, переходять вулицю на заборонний сигнал світлофора. А це часто призводить до біди.

Хочеться ще раз нагадати дорослим про необхідність особливого нагляду за дітьми в період канікул. Адже ані вчителів, ані вихователів поряд з дітьми в ці літні дні не буде. Тож багато чого залежить від самих батьків, від того, з якими напутніми порадами вони відпускають своїх синів і доньок на вулицю.

Якщо ви не в змозі постійно відслідковувати кожний їх крок, то ще раз повторіть з ними основні правила переходу вулиць і доріг, застережіть від ігор поблизу проїзної частини. Нагадайте своїй дитині прості правила безпеки: не можна виходити на проїзну частину з-поза якоїсь перешкоди, а вийшовши з громадського транспорту, можна рушати через дорогу (звісно, по пішохідному переходу) лише після того, як автобус чи тролейбус від’їде від зупинки і не закриватиме поле зору.

Шановні батьки! Не подавайте дітям поганого прикладу, не порушуйте самі Правила дорожнього руху і не привчайте їх до цього.

Не зайве буде нагадати і водіям, що незабаром розпочнуться шкільні канікули, тож не завадить подвоїти увагу на дорогах. Наша спільна мета — зберегти власне майбутнє і майбутнє держави — наших дітей.
Категорія: Про все | Переглядів: 839 | Додав: Organizator | Теги: дтп, поради батькам, дитячий травматизм, техніка безпеки, літній відпочинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
Хмаринка тегів

School89 © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz