Субота, 27.04.2024, 05:47
Вітаю Вас Гость | RSS

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 89

Пошук
Категорії розділу
Наше опитування
Скільки вам років
Всього відповідей: 1803
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Повна статистика ]
Яндекс.Метрика

Головна » 2012 » Грудень » 21 » Сьогодні, дитино, раніше вставай: Іде по Вкраїні святий Миколай.
11:47
Сьогодні, дитино, раніше вставай: Іде по Вкраїні святий Миколай.

Грекокатолики і православні християни відзначають 19 грудня свято на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця - одного з найбільш шанованих на Русі і в усьому православному світі святих.
Святитель Миколай жив у III-IV століттях і прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколаєм Угодником. Християни вірять, що і до цього дня він робить безліч чудес на допомогу тих, хто йому молиться. Крім того, Святий Миколай вважається покровителем усіх мандрівників.
Святий Миколай - символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за дитиною протягом року. Якщо дитина робить щось гарне - він радіє, якщо погане - засмучується. І гарні вчинки, і погані святий Миколай записує у спеціальну книгу.
А в Західній Європі батьки напередодні свята в дитячі черевички, виставлені біля порогу, або шкарпеточки, повішені біля каміна, з незапам´ятних часів кладуть подарунки. Вважається, що подарунки отримують тільки слухняні діти, а неслухняним – різки або каміння.
Завітало радісне свято і до учнів нашої школи. Зранку їх відвідав Святий Миколай зі свитою - янголом та чортеням. Майже всі дітки протягом року були слухняними, тому отримали в подарунок солодощі.
Діти були у справжнісенькому захопленні!!! Їх оченята сяяли в очикуванні дива. Одни перед одного поспішали розповісти чарівним гостям вірша, чим заслужити їх схильність. Піднесений настрій тримався увесь день!
Категорія: Новини | Переглядів: 713 | Додав: Organizator | Теги: Традиції до Дня Святого Миколая, українські звичаї, святкування, День Святого Миколая, Криворізька загальноосвітня школа № | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
Хмаринка тегів

School89 © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz