Четвер, 25.04.2024, 22:33
Вітаю Вас Гость | RSS

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 89

Пошук
Категорії розділу
Наше опитування
Скільки вам років
Всього відповідей: 1803
Відвідувачі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Повна статистика ]
Яндекс.Метрика

Головна » 2011 » Січень » 30 » Свята у лютому
12:59
Свята у лютому
Початок - "Про лютий"
Свята у лютому:
2 лютого 2011 року, середа
Всесвітній день водно-болотних угідь
Ця подія покликана привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання стійкого розвитку нашої планети.

2 лютого, середа
День бабака
Перша згадка про День Бабака датована 1841 роком. Це традиційне народне свято в США і Канаді. Його відзначають щорічно 2 лютого. Вважається, що в цей день потрібно спостерігати бабака, що що виповзає зі своєї нори, і за його поведінкою можна дізнатися, чи скоро настане весна.

3 лютого 2011 року, четвер
Китайський Новий рік
Китайський Новий рік - Чунь цзе, що значить Свято весни, є для китайців самим головним святом, його відзначають вже більше двох тисяч років.

4 лютого, п’ятниця
Всесвітній день боротьби проти раку
Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» - Міжнародним союзом проти раку або UICC і що відзначається щорічно 4 лютого. Мета цього дня в усьому світі - це підвищення обізнаності людей про рак як один із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації.

9 лютого, середа
Міжнародний день стоматолога
Традиція відзначати 9 лютого „Міжнародний день стоматолога” набирає обертів в усьому світі.

11 лютого 2011 року, п’ятниця
День хворого
11 лютого прийнято вважати Всесвітнім днем хворого. Цей день був встановлений 13 травня 1992 року папою Іоанном Павлом ІІ.

14 лютого, понеділок
День всіх закоханих
Вже більше 18 століть існує свято всіх закоханих. Одна з версій говорить про те, що в ІІІ віці в Римській імперії солдатам заборонено було одружуватися. Однак, у місті Терні жив єпископ Валентин, який потайки від властей вінчав всіх закоханих, за що і був страчений 14 лютого. Перед стратою він послав записку донці одного з тюремників з підписом „твій Валентин”. Звідси і пішла традиція відправляти у цей день „валентинки”. 14 лютого дуже популярно влаштовувати весілля і вінчатися. Говорять, що це запорука вічного кохання.

15 лютого 2011 року, вівторок
День пам’яті воїнів - інтернаціоналістів
15 лютого 1989 року остання колона радянських військ була виведена з Афганістану. Країна втратила в цьому воєнному конфлікті більше 14 тисяч солдат і офіцерів.

15 лютого 2011 року, вівторок
Міжнародний день дітей, хворих на рак
Міжнародний день дітей, хворих на рак відзначається з 2003 року щорічно 15 лютого.

15 лютого, вівторок
Стрітення Господнє
На сороковий день належало здійснити священний обряд, предписаний в законі Божому. Від часу порятунку ізраїльських первістків від загибелі в ніч виходу євреїв з Єгипту кожного новонародженого первістка чоловічої статі приносили до Святилища для представлення перед Господом.

17 лютого 2011 року, четвер
День спонтанного прояву доброти
День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій.

21 лютого 2011 року, понеділок
Міжнародний день рідної мови
Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО у листопаді 1999 року, відзначається щорічно з лютого 2000 року.

22 лютого 2011 року, вівторок
Міжнародний день підтримки жертв злочинів
Уряд Англії 22 лютого 1990 року опублікував „Хартію жертв злочинів”.

23 лютого, середа
День захисника Вітчизни
Одразу після перемоги озброєного повстання більшовиків у Петрограді 7-8 листопада 1927 року Радянській владі довелося вести боротьбу не тільки з внутрішніми противниками, які не бажали йти у „світле комуністичне майбутнє”, але й з зовнішніми ворогами – продовжувалася Перша світова війна і бойові дії йшли на території Росії.

28 лютого, понеділок
День працівників патрульно-постової служби України
Згідно з наказом Міністерства Внутрішніх Справ, ще в 2006 році на базі підрозділів патрульно-постової міліції (ППМ) була створена Патрульна служба (ПС), однак свій «професійний день» за роки незалежності України її працівники почали відзначати вперше тільки з 2010 року.

28 лютого, понеділок
Масляна
Масляна походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства. Це перш за все багато ситної їжі, тому немає нічого заторного в тому, щоб в цей час поласувати, скуштувати самих різноманітних страв і не відмовляти собі ні в чому. Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, які печуть кожного дня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо. Триває масляна тиждень.
Категорія: Про все | Переглядів: 1261 | Додав: vindisel | Теги: день захисника вітчизни, Свята у лютому 2011 рік, лютий, всі свята лютого, день закоханих, про лютий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Друзі сайту
Хмаринка тегів

School89 © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz